nedjelja, 5. ožujka 2017.

MINI VICTORIA SPONGES/SPUŽVA KOLAČ

U djetinjstvu, kraljica Victoria rijetko je imala priliku uživati u slatkišima jer joj nije bilo dozvoljeno učestalo konzumiranje. Svakog vikenda u kraljevske rezidencije bi iz kuhinje Buckinghamske palače stizala pošiljka peciva koja se sastojala od 16 čokoladnih spužvi, 16 torti od fondan keksa, jedna kutija napolitanki, 1,5 kg biskvita, jedan kolač Princeza i rižin kolač. Kraljica je vladala 63 godine i niz namirnica je dobio nazive po njoj, a čini se da joj je najviše prijao klasični britanski kolač koji nosi njeno ime i koji se služi u vrijeme čaja.





SASTOJCI 
ZA TIJESTO:
700 g brašna
žlica soli
velika žlica šećera
1 svježa germa
NADJEV:
Cimet
Smeđi šećer
Orasi
STANDARDNA GLAZURA:
1/4 šalica kristal-šećera
1/4 šalice smeđeg šećera
2 žlice cimeta
1/4 šalice maslaca, potpuno omekšalog
GLAZURA OD SIRA:
200 g svježeg sira
1/4 šalice maslaca, rastopljeni
1 žličica ekstrakta od vanilije, ili 2 vanilin šećera
1/2 šalice šećera u prahu
1-2 žlice mlijeka

PRIPREMA ---> KLIKNI





“A Victoria Sponge was the favorite sponge cake of Queen Victoria, and has since become a tried-and-true recipe for tea-time sponge cakes. Victoria Sponges are generally filled with jam, and are undecorated on the top, but you can serve each piece with a dollop of whipped cream, or shake some powdered sugar over the top if you’d like.”
INGREDIENTS:
Sponge Ingredients:
180g self raising flour
180g unsalted butter (at room temperature)
180g caster sugar
1/2 teaspoon baking powder
pinch salt 
3 eggs
1 teaspoon vanilla extract
Buttercream filling:
150g unsalted butter (at room temperature) 
300g icing sugar 
1 teaspoon valilla extract
Plus strawberry jam


Nema komentara:

Objavi komentar